Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα εύκολο παραδοσιακό φαγητό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ:
  • 500γρ. μακαρόνια
  • 2ltr νερό
  • 500γρ. κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμυδάκι
  • 1 πρεζα ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτάκι κονκασέ
  • 200γρ.ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια.Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο τρυπητό με κρύο νερό.Έπειτα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι και μόλις ροδίσει,ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 10 λεπτά.Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Το φαγάκι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

2 σχόλια: